keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Tipsu

Tiibetiläiset munkit pitivät tiibetinspanielia pyhänä eläimenä. Ne vahtivat luostareiden kalleuksia.
Tiibetinspanieli on aina ollut erittäin valpas rotu, niinpä sitä käytettiin vahtikoirana. Se seisoi luostareiden muureilla, ja aina kun muukalainen lähestyi, se antoi hälytyksen munkeille. Vielä nykyäänkin tiibetinspanielit usein etsivät itselleen korkean paikan mistä voi tähystellä ympäristöä.
Tarinan mukaan tiibetinspanielilla oli myös tehtävänä pyörittää tassuillaan rukouspöydän rukousmyllyä. Tiibetinspanieli oli pyhä koira, joten sitä ei myyty, mutta sen sijaan sen sai lahjoittaa suurena kunnian osoituksena.

Tiibetinspanieli on luotettava pieni vahti- ja sylikoira. Rodun edustajat ovat aktiivisia, eläväisiä, iloisia, uteliaita ja älykkäitä. Tiibetinspanielit kiintyvät perheeseensä, eivätkä yleensä ole kovin haukkuherkkiä. Ne tulevat hyvin toimeen lasten kanssa, mutta koirien ja lasten leikkejä tulee kuitenkin valvoa. Tiibetinspanielit eivät myöskään tarvitse kovin paljoa liikuntaa, joten ne sopivat myös vanhusten seuralaisiksi. Usein liikunnaksi riittää pelkkä päivittäinen lenkitys. Pienen kokonsa vuoksi ne sopivat hyvin myös kerrostaloasuntoon.
(kuva lainattu netistä)

Lauantaina se selviää muuttaako meidän perheeseen uusi jäsen =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti